Pepermuntactie 2020

Inmiddels is de Pepermuntactie een echte traditie geworden. De voorgaande jaren was de actie een groot succes. Jaarlijks doen we één actie (slechts één dus voor het gehele jaar) waarbij de inzet van alle jeugdleden en hun ouders/verzorgers gevraagd wordt. Ook dit jaar rekenen we ...

Welkom!

Welkom op de site van onze groep! Elke zaterdag beleven veel kinderen een leuke tijd tijdens onze scoutingopkomsten. Onze groep bevindt zich in een uniek stukje Apeldoorn. Vlakbij de naald en paleis het Loo. We hebben een eigen stukje bos waarin vijf blokhutten staan. Is het mooi weer, dan kan er lekker buiten gespeeld worden. Bij wat slechter weer bieden de blokhutten een gezellige en warm onderkomen.

Open Opkomst
19 september

Op zaterdag 19 september 2020 organiseren wij een open opkomst op ons terrein. Kinderen kunnen dan mee doen aan onze scoutingactiviteiten. 

Zowel in de ochtend als op de middags zullen er allerlei scoutingactiviteiten plaatsvinden waar kinderen van 4 tot 18 jaar aan mee kunnen doen. Voor elke leeftijdsgroep is er wat te doen. 

 

Leeftijdsgroepen

Ben jij tussen de 4 en 7 jaar? Kom dan een kijkje nemen bij onze Bevers, dat kan op zowel de ochtend als de middag. Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Dan kun je terecht bij de Welpen en ben je ouder dan 11 jaar? Dan zijn de Scouts voor jou de plek waar je moet zijn! 15 jaar of ouder? Kom dan stoere activiteiten doen bij de Explorers. Voor zowel de Welpen als de Scouts en de Explorers hebben wij mogelijkheden op de ochtend of de middag. 

 

Kom gewoon langs

Je hoeft je niet van te voren aan te melden, kom gewoon langs en dompel je onder in de wereld waarin jij wordt uitgedaagd! Dat kan op 19 september tussen 9:30 en 12:00 uur of tussen 14:00 en 16:30 uur. Vanwege de grootte van ons terrein kan dat volledig coronaproof!

Twaalf speleenheden

Scouting kent verschillende leeftijdsgroepen. De jongste leeftijdsgroep is van 4-7 jaar en de kinderen in deze groep worden de bevers genoemd. Daarna, van 7-11 jaar, heet zo'n groep welpen. Ben je weer wat ouder, tussen de 11-15 jaar, dan word je scout genoemd en van 15-18 jaar heet de leeftijdsgroep explorers. Een leeftijdsgroep wordt ook wel speleenheid genoemd binnen Scouting.

Onze groep heeft maar liefst twaalf verschillende speleenheden. Zowel op de ochtend als in de middag bieden wij het scoutingspel aan voor elke leeftijdsgroep. Wil je meer hierover lezen, neem dan een kijkje op onze speleenheden pagina.

Het scoutingspel heeft tot doel om spelendewijs zelfstandiger te worden. Met het toenemen van de leeftijd neemt de leiding geleidelijk af en de zelfstandigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrijetijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid.

Onze groep is een bloeiende en groeiende groep die meegaat met haar tijd! Saamhorigheid en teamwerk staan bij ons in Apeldoorn echter nog steeds hoog in het vaandel.

Het hele jaar door actief!

Ieder jaar is er weer een aantal hoogtepunten. In april is er een groot kampvuur ter ere van Sint Joris, beschermheilige van de scouts. In de zomervakantie gaan alle speltakken op zomerkamp, variërend van drie dagen voor de bevers tot een week voor de oudere speltakken. Oktober is de maand van de Jamboree-On-The-Air, waarbij de groep de laatste jaren meedoet met de Jotihunt, een hunt naar vossen door heel Gelderland.

Kom eens kijken

Kortom, er valt ook voor jou altijd wel iets te beleven bij deze groep! Kom ook eens langs, het adres is Jachtlaan 4-6, Apeldoorn.

Wij zijn er (bijna) elke zaterdag van 09:30-12:00 of van 14:00-16:30! Wil je meer informatie ontvangen, laat dan een berichtje achter via onze contact pagina.

Agenda

Spelregels tijdens corona afbeelding

Mag ik vuur stoken?

Sponsor via Sponsorkliks

Ga je binnenkort wat bestellen en zit de webwinkel bij de aangesloten webwinkels van Sponsorkliks? Gebruikt dan het logo door erop te klikken en bestel daarna je artikel. Hiermee sponsor je automatisch onze groep! Alvast bedankt!

Twitter nieuws