Pepermuntactie 2023

Inmiddels is de Pepermuntactie een echte succesvolle traditie geworden. Jaarlijks doen we één actie (slechts één dus voor het gehele jaar) waarbij de inzet van alle jeugdleden en hun ouders/verzorgers gevraagd wordt. Ook dit jaar rekenen we op uw en jullie steun. Deze groepsactie...

Welkom!

Welkom op de site van onze groep! Elke zaterdag beleven veel kinderen een leuke tijd tijdens onze scoutingopkomsten. Onze groep bevindt zich in een uniek stukje Apeldoorn. Vlakbij de naald en paleis het Loo. We hebben een eigen stukje bos waarin vijf blokhutten staan. Is het mooi weer, dan kan er lekker buiten gespeeld worden. Bij wat slechter weer bieden de blokhutten een gezellige en warm onderkomen.

Wereldjamboree

De Wereldjamboree (Engels: World Scout Jamboree, Frans: Jamboree Scout Mondial) is een grote bijeenkomst van scouts in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar uit landen verspreid over de gehele wereld. De Wereldjamboree wordt iedere vier jaar in een ander land gehouden. De eerste Wereldjamboree werd in 1920 gehouden in Londen. De Wereldjamboree werd tweemaal in Nederland gehouden, in 1937 in Vogelenzang en in 1995 in Biddinghuizen (Gemeente Dronten).

Afgelopen zomer werd de 25e World Scout Jamboree (WSJ) in Zuid-Korea gehouden. Maar liefst zeven (!) leden van onze groep waren daarbij in Zuid-Korea.

Deelname aan de Jamboree wordt meestal gecombineerd met een voorreis en eventueel een nareis. De WSJ zelf is dit jaar van dinsdag 1 tot zaterdag 12 augustus. De meeste deelnemers zijn gestart in Seoul en daarna, na een aantal dagen gevuld met heel veel activiteiten, naar het WSJ-terrein afgereisd.

Dertien speleenheden

Scouting kent verschillende leeftijdsgroepen. De jongste leeftijdsgroep is van 4-7 jaar en de kinderen in deze groep worden de bevers genoemd. Daarna, van 7-11 jaar, heet zo'n groep welpen. Ben je weer wat ouder, tussen de 11-15 jaar, dan word je scout genoemd en van 15-18 jaar heet de leeftijdsgroep explorers. Een leeftijdsgroep wordt ook wel speleenheid genoemd binnen Scouting.

Onze groep heeft maar liefst dertien verschillende speleenheden. Zowel op de ochtend als in de middag bieden wij het scoutingspel aan voor elke leeftijdsgroep. Wil je meer hierover lezen, neem dan een kijkje op onze speleenheden pagina.

Het scoutingspel heeft tot doel om spelendewijs zelfstandiger te worden. Met het toenemen van de leeftijd neemt de leiding geleidelijk af en de zelfstandigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrijetijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid.

Onze groep is een bloeiende en groeiende groep die meegaat met haar tijd! Saamhorigheid en teamwerk staan bij ons in Apeldoorn echter nog steeds hoog in het vaandel.

Het hele jaar door actief!

Ieder jaar is er weer een aantal hoogtepunten. In april is er een groot kampvuur ter ere van Sint Joris, beschermheilige van de scouts. In de zomervakantie gaan alle speltakken op zomerkamp, variërend van drie dagen voor de bevers tot een week voor de oudere speltakken. Oktober is de maand van de Jamboree-On-The-Air, waarbij de groep de laatste jaren meedoet met de Jotihunt, een hunt naar vossen door heel Gelderland.

Kom eens kijken

Kortom, er valt ook voor jou altijd wel iets te beleven bij deze groep! Kom ook eens langs, het adres is Jachtlaan 4-6, Apeldoorn.

Wij zijn er (bijna) elke zaterdag van 09:30-12:00 of van 14:00-16:30! Wil je meer informatie ontvangen, laat dan een berichtje achter via onze contact pagina.

Agenda

Mag ik vuur stoken?

Sponsor via Sponsorkliks

Ga je binnenkort wat bestellen en zit de webwinkel bij de aangesloten webwinkels van Sponsorkliks? Gebruikt dan het logo door erop te klikken en bestel daarna je artikel. Hiermee sponsor je automatisch onze groep! Alvast bedankt!