Verkoop Kerstbomen

Maar liefst op vier dagen gaan we dit jaar kerstbomen verkopen:

- Zaterdag 28 november
- Zaterdag 5 december
- Zondag 6 december
- Zaterdag 12 december

Dit jaar zijn we meer thuis. Een goede reden om het gezellig ...

NIEUWE MAATREGELEN CORONAVIRUS

De persconferentie waarin de maatregelen t.g.v. het coronavirus zijn aangescherpt, heeft ook voor onze scoutinggroep gevolgen. Scouting Nederland heeft het protocol aangepast en dat zullen wij ook volgen.

Opkomsten
Gelukkig blijft het nog wel toegestaan om voor kinderen tot en met 17 jaar opkomsten te houden. Die zullen we zoveel mogelijk buiten houden. Alleen bij heel slecht weer maken we gebruik van de gebouwen. Voor het brengen en halen geldt nog steeds dat ouders/verzorgers het terrein niet op mogen en dat u uw kind bij de poort aan de Jachtlaan kunt afzetten c.q. ophalen. Helaas zijn opkomsten voor leden van 18 jaar en ouder niet meer toegestaan. Er zullen daarom voorlopig geen fysieke opkomsten voor Horta Stam I & II worden gehouden.

Gezondheidscheck
Kinderen met gezondheidsklachten moeten thuisblijven. Voor aanvang van de opkomsten wordt een gezondheidscheck gedaan.

Groepsactiviteiten
Door de strengere regels is het niet meer toegestaan om weekendkampen te houden. Ook de Open Dag van 7 november en het Midwinterkampvuur van 21 november a.s. gaan niet door. Er zijn dan normale opkomsten op de normale tijden. Het meenemen van een vriendje of vriendinnetje is wel toegestaan.

Welkom!

Welkom op de site van onze groep! Elke zaterdag beleven veel kinderen een leuke tijd tijdens onze scoutingopkomsten. Onze groep bevindt zich in een uniek stukje Apeldoorn. Vlakbij de naald en paleis het Loo. We hebben een eigen stukje bos waarin vijf blokhutten staan. Is het mooi weer, dan kan er lekker buiten gespeeld worden. Bij wat slechter weer bieden de blokhutten een gezellige en warm onderkomen.

Twaalf speleenheden

Scouting kent verschillende leeftijdsgroepen. De jongste leeftijdsgroep is van 4-7 jaar en de kinderen in deze groep worden de bevers genoemd. Daarna, van 7-11 jaar, heet zo'n groep welpen. Ben je weer wat ouder, tussen de 11-15 jaar, dan word je scout genoemd en van 15-18 jaar heet de leeftijdsgroep explorers. Een leeftijdsgroep wordt ook wel speleenheid genoemd binnen Scouting.

Onze groep heeft maar liefst twaalf verschillende speleenheden. Zowel op de ochtend als in de middag bieden wij het scoutingspel aan voor elke leeftijdsgroep. Wil je meer hierover lezen, neem dan een kijkje op onze speleenheden pagina.

Het scoutingspel heeft tot doel om spelendewijs zelfstandiger te worden. Met het toenemen van de leeftijd neemt de leiding geleidelijk af en de zelfstandigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrijetijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid.

Onze groep is een bloeiende en groeiende groep die meegaat met haar tijd! Saamhorigheid en teamwerk staan bij ons in Apeldoorn echter nog steeds hoog in het vaandel.

Het hele jaar door actief!

Ieder jaar is er weer een aantal hoogtepunten. In april is er een groot kampvuur ter ere van Sint Joris, beschermheilige van de scouts. In de zomervakantie gaan alle speltakken op zomerkamp, variërend van drie dagen voor de bevers tot een week voor de oudere speltakken. Oktober is de maand van de Jamboree-On-The-Air, waarbij de groep de laatste jaren meedoet met de Jotihunt, een hunt naar vossen door heel Gelderland.

Kom eens kijken

Kortom, er valt ook voor jou altijd wel iets te beleven bij deze groep! Kom ook eens langs, het adres is Jachtlaan 4-6, Apeldoorn.

Wij zijn er (bijna) elke zaterdag van 09:30-12:00 of van 14:00-16:30! Wil je meer informatie ontvangen, laat dan een berichtje achter via onze contact pagina.

Agenda

Factsheet Coronamaatregelen

Factsheet coronamaatregelen.jpg

Klik om te openen

Mag ik vuur stoken?

Sponsor via Sponsorkliks

Ga je binnenkort wat bestellen en zit de webwinkel bij de aangesloten webwinkels van Sponsorkliks? Gebruikt dan het logo door erop te klikken en bestel daarna je artikel. Hiermee sponsor je automatisch onze groep! Alvast bedankt!