Coronavirus: Opkomsten starten 8/9 mei!

We gaan beginnen!

We zijn heel blij dat we komend weekend, vanaf vrijdag 8 mei/zaterdag 9 mei, weer kunnen beginnen met onze scouting opkomsten! Aangezien we wel rekening moeten houden met de beperkingen die gelden vanuit de overheid en de verdere uitwerking hiervan door Scouting Nederland, hebben we even moeten puzzelen hoe we hier invulling aan zullen gaan geven.

Aangepaste opkomsttijden

De belangrijkste wijzigingen zijn dat we aangepaste opkomsttijden zullen hanteren en dat de opkomsten alleen buiten zullen plaatsvinden. De reden hiervoor is dat voor scouts en explorers geldt dat deze onderling en ten opzichte van de leiding anderhalve meter afstand moeten houden. Bevers en welpen mogen wel onderling contact hebben, maar er geldt wel de anderhalve meter restrictie t.o.v. de leiding en de scouts en explorers. Daarnaast geldt dat gebruik van de gebouwen niet is toegestaan. Het gebruik van het sanitair is wel toegestaan.

Hierdoor moeten we de verschillende speleenheden gescheiden van elkaar houden en meer ruimte creëren. Met dit uitgangspunt hebben we de volgende aangepaste opkomsttijden vastgesteld:

Eten en drinken

Wij mogen niet voor eten en drinken zorgen tijdens de opkomsten. Met opkomsten van slechts anderhalf uur zal de behoefte aan eten waarschijnlijk ook niet zo groot zijn. Wel raden we aan om uw kind een flesje water mee te geven voor de dorstige momenten tijdens de opkomst.

Afstand houden

Voor bevers en welpen is onderling contact wel toegestaan, maar moeten ze wel (zo veel als mogelijk) anderhalve meter afstand houden van de leiding. Scouts en explorers moeten ook onderling anderhalve meter afstand houden. Wij vragen u deze regels ook met uw kinderen te bespreken. Wel volgen we de richtlijnen die gelden voor het verlenen van EHBO, bij valpartijen en dergelijke helpen we natuurlijk nog steeds.

Slecht weer

De opkomsten zijn buiten. Gelukkig kunnen wij scouts ook wel tegen een stootje, maar bij heel slecht weer zullen wij de opkomst mogelijk toch af moeten gelasten. Het besluit hiertoe zal op vrijdag worden genomen en dan per mail uiterlijk 20:00 uur bekend worden gemaakt. Hierbij geldt: geen bericht is goed bericht en dan gaat de opkomst gewoon door. Voor een enkel buitje zullen we waarschijnlijk niet afgelasten, maar even schuilen onder een afdak.

Meer info

Voor meer informatie, onder andere over het zomerkamp, kunt u hier de volledige brief nalezen die ook is gemaild. Als u nog vragen heeft vragen wij om contact op te nemen met de (bege)leiding van uw kind.

Welkom!

Welkom op de site van onze groep! Elke zaterdag beleven veel kinderen een leuke tijd tijdens onze scoutingopkomsten. Onze groep bevindt zich in een uniek stukje Apeldoorn. Vlakbij de naald en paleis het Loo. We hebben een eigen stukje bos waarin vijf blokhutten staan. Is het mooi weer, dan kan er lekker buiten gespeeld worden. Bij wat slechter weer bieden de blokhutten een gezellige en warm onderkomen.

Twaalf speleenheden

Scouting kent verschillende leeftijdsgroepen. De jongste leeftijdsgroep is van 4-7 jaar en de kinderen in deze groep worden de bevers genoemd. Daarna, van 7-11 jaar, heet zo'n groep welpen. Ben je weer wat ouder, tussen de 11-15 jaar, dan word je scout genoemd en van 15-18 jaar heet de leeftijdsgroep explorers. Een leeftijdsgroep wordt ook wel speleenheid genoemd binnen Scouting.

Onze groep heeft maar liefst twaalf verschillende speleenheden. Zowel op de ochtend als in de middag bieden wij het scoutingspel aan voor elke leeftijdsgroep. Wil je meer hierover lezen, neem dan een kijkje op onze speleenheden pagina.

Het scoutingspel heeft tot doel om spelendewijs zelfstandiger te worden. Met het toenemen van de leeftijd neemt de leiding geleidelijk af en de zelfstandigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrijetijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid.

Onze groep is een bloeiende en groeiende groep die meegaat met haar tijd! Saamhorigheid en teamwerk staan bij ons in Apeldoorn echter nog steeds hoog in het vaandel.

Het hele jaar door actief!

Ieder jaar is er weer een aantal hoogtepunten. In april is er een groot kampvuur ter ere van Sint Joris, beschermheilige van de scouts. In de zomervakantie gaan alle speltakken op zomerkamp, variërend van drie dagen voor de bevers tot een week voor de oudere speltakken. Oktober is de maand van de Jamboree-On-The-Air, waarbij de groep de laatste jaren meedoet met de Jotihunt, een hunt naar vossen door heel Gelderland.

Kom eens kijken

Kortom, er valt ook voor jou altijd wel iets te beleven bij deze groep! Kom ook eens langs, het adres is Jachtlaan 4-6, Apeldoorn.

Wij zijn er (bijna) elke zaterdag van 09:30-12:00 of van 14:00-16:30! Wil je meer informatie ontvangen, laat dan een berichtje achter via onze contact pagina.

Agenda

Spelregels tijdens corona afbeelding

Mag ik vuur stoken?

Sponsor via Sponsorkliks

Ga je binnenkort wat bestellen en zit de webwinkel bij de aangesloten webwinkels van Sponsorkliks? Gebruikt dan het logo door erop te klikken en bestel daarna je artikel. Hiermee sponsor je automatisch onze groep! Alvast bedankt!

Twitter nieuws