Coronavirus: Wijzigingen per 6 juni!

Afgelopen week heeft Scouting Nederland versoepelde regels voor de opkomsten vrijgegeven. Een belangrijke verandering is dat scouts en explorers onderling geen anderhalve meter afstand meer hoeven te houden. Ook hoeven bevers en welpen geen anderhalve meter afstand meer te houden tot de leiding. De leiding moet onderling en ten opzichte van scouts en explorers nog wel anderhalve meter afstand houden. Ook mogen we weer voor eten en drinken zorgen tijdens de opkomsten en mogen we bij slecht weer de ruimten binnen weer gebruiken, met maximaal 30 jeugdleden per lokaal. Hiervoor geldt wel dat de kinderen dan wel van tevoren aangemeld moeten zijn. Bij ziekteverschijnselen wordt u verzocht om uw kind thuis te houden.

Opkomsttijden:
De versoepelde regels maken het mogelijk dat alle speleenheden komende zaterdag weer kunnen starten op de gewone tijd. Het enige afwijkende is dat de welpen een kwartier eerder stoppen, zodat hun opkomst gelijk met die van de bevers is afgelopen. We gaan daarbij weer bijna helemaal terug naar de gewone opkomsttijden:

Met deze aanpassing hoeven ouders/verzorgers die zowel een kind bij de bevers als bij de welpen hebben, niet een kwartier bij de Jachtlaan te wachten. Er geldt namelijk nog steeds dat ouders/verzorgers niet het terrein op mogen. U wordt verzocht om uw kind bij de poort af te leveren. Scouts en explorers komen zo veel mogelijk zelfstandig op de fiets.

Klusdag en schoonmaken:
Overigens mogen we ook weer klussen op het terrein. Dus klussende en poetsende ouders zijn op zaterdag 13 juni weer van harte welkom op de klus- en schoonmaakdag! Ouders/verzorgers die zich hier voor hebben aangemeld krijgen hierover nog afzonderlijk bericht.

Hygiëne en wc-gebruik:
De hygiëneregels blijven hetzelfde. In de toiletruimten hebben we extra handzeep en papieren handdoekjes. Er is steeds slechts één persoon per keer in een toiletruimte toegestaan. Om het gebruik zoveel mogelijk te beperken, vragen we jeugdleden om thuis voor de opkomst alvast even naar de wc te gaan.

Zomerkampen:
Ten aanzien van de zomerkampen heeft Scouting Nederland aangegeven dat hiervoor een protocol wordt uitgewerkt dat de komende week met de overheid zal worden besproken. De verwachting is dat in de week van 8 juni bekend zal worden of de zomerkampen door kunnen gaan. Wij wachten deze besluitvorming dus nog even af. We hebben de inschrijfdatum voor de zomerkampen verlengd tot 15 juni. We hebben goede hoop dat het door kan gaan, dus heb je je nog niet ingeschreven, doe dat dan nog gauw!

We zien je graag aanstaande zaterdag 6 juni op de scouting, vanaf nu op de gewone aanvangstijden, en vergeet je niet aan- of af te melden bij de (bege)leiding van je speleenheid.

Welkom!

Welkom op de site van onze groep! Elke zaterdag beleven veel kinderen een leuke tijd tijdens onze scoutingopkomsten. Onze groep bevindt zich in een uniek stukje Apeldoorn. Vlakbij de naald en paleis het Loo. We hebben een eigen stukje bos waarin vijf blokhutten staan. Is het mooi weer, dan kan er lekker buiten gespeeld worden. Bij wat slechter weer bieden de blokhutten een gezellige en warm onderkomen.

Twaalf speleenheden

Scouting kent verschillende leeftijdsgroepen. De jongste leeftijdsgroep is van 4-7 jaar en de kinderen in deze groep worden de bevers genoemd. Daarna, van 7-11 jaar, heet zo'n groep welpen. Ben je weer wat ouder, tussen de 11-15 jaar, dan word je scout genoemd en van 15-18 jaar heet de leeftijdsgroep explorers. Een leeftijdsgroep wordt ook wel speleenheid genoemd binnen Scouting.

Onze groep heeft maar liefst twaalf verschillende speleenheden. Zowel op de ochtend als in de middag bieden wij het scoutingspel aan voor elke leeftijdsgroep. Wil je meer hierover lezen, neem dan een kijkje op onze speleenheden pagina.

Het scoutingspel heeft tot doel om spelendewijs zelfstandiger te worden. Met het toenemen van de leeftijd neemt de leiding geleidelijk af en de zelfstandigheid toe. Op deze manier biedt scouting een plezierige vrijetijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid.

Onze groep is een bloeiende en groeiende groep die meegaat met haar tijd! Saamhorigheid en teamwerk staan bij ons in Apeldoorn echter nog steeds hoog in het vaandel.

Het hele jaar door actief!

Ieder jaar is er weer een aantal hoogtepunten. In april is er een groot kampvuur ter ere van Sint Joris, beschermheilige van de scouts. In de zomervakantie gaan alle speltakken op zomerkamp, variërend van drie dagen voor de bevers tot een week voor de oudere speltakken. Oktober is de maand van de Jamboree-On-The-Air, waarbij de groep de laatste jaren meedoet met de Jotihunt, een hunt naar vossen door heel Gelderland.

Kom eens kijken

Kortom, er valt ook voor jou altijd wel iets te beleven bij deze groep! Kom ook eens langs, het adres is Jachtlaan 4-6, Apeldoorn.

Wij zijn er (bijna) elke zaterdag van 09:30-12:00 of van 14:00-16:30! Wil je meer informatie ontvangen, laat dan een berichtje achter via onze contact pagina.

Agenda

Spelregels tijdens corona afbeelding

Mag ik vuur stoken?

Sponsor via Sponsorkliks

Ga je binnenkort wat bestellen en zit de webwinkel bij de aangesloten webwinkels van Sponsorkliks? Gebruikt dan het logo door erop te klikken en bestel daarna je artikel. Hiermee sponsor je automatisch onze groep! Alvast bedankt!

Twitter nieuws