Wil jij in een prachtig stukje bos midden in de stad een te gek spel voor kinderen van 7 tot 11 jaar verzorgen? Hou je van buiten zijn en ben je niet bang om vies te worden? Ben jij creatief, avontuurlijk, verantwoordelijk en een teamspeler? Laat je dan uitdagen en word welpenleider bij Scouting!

Wat is scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 4 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Wie zijn de welpen?

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers. Bij onze scoutinggroep zijn er drie welpenspeleenheden. Wij zoeken leiding voor de Sioniehorde. Dit is een gemengde speleenheid. De opkomsten zijn op zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Wat zijn mijn bezigheden?

Wat betekent het nou eigenlijk om leiding te zijn? Bovenal bied je kinderen en jongeren een fantastische vrijetijdsbesteding waarin ze hun grenzen verleggen. Het belangrijkste wat je daarbij als leidinggevende doet, is het zorgen voor de juiste omstandigheden waarin de jeugdleden optimaal hun spel kunnen spelen. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar gezamenlijk als leidingteam. Buiten de 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Dit alles kost je gemiddeld een paar uur per week.

Wat krijg je er voor terug?

  • Plezier van de kinderen
  • Voldoening om kinderen of jongeren iets geleerd te hebben
  • De mogelijkheid om jezelf te ontplooien binnen een dynamische vereniging. Het opleidingsprogramma Scouting Academy helpt je je leidingcompetenties te ontwikkelen. En wat je vervolgens binnen Scouting leert, komt ook buiten Scouting, op school of op je werk, weer van pas!
  • Ervaring krijgen in het leiding geven
  • Veel gezelligheid
  • Nieuwe kennissen en vrienden
  • Gratis cursussen volgen (denk bijvoorbeeld aan een EHBO- of communicatietraining)
  • Eventuele studiepunten voor bepaalde opleidingen
  • Gratis Lidmaatschap Scouting Nederland

Wil je meer weten?

We vertellen je alles over scouting, leidinggeven en de Sioniehorde. We maken graag vrijblijvend kennis. Ook als je geen scoutingervaring hebt ben je van harte welkom.

Als je meer informatie wil, neem dan contact op met een van onze  groepsbegeleiders, Onno Nijhof, onno@sw3lbp.nl of Marit Berends, marit@sw3lbp.nl.